Kundalini Yoga til Randers Yogafestival

Guruérnes tid er forbi

Jeg startede min Kundalini Yoga uddannelse i 2016. Jeg havde på det tidspunkt ingen erfaringer med Kundalini yoga, men var et sted i mit liv, hvor jeg havde brug for at skabe store forandringer - og det fik jeg.⁠ ⁠

⁠Det var 10 måneder med streng disciplin (eller et forsøg derpå) og en forventet daglig praksis - sadhana, på mellem 1 og 2½ time med powerfulde yogasæt og meditation, før solopgang.⁠

Modulerne var fordelt over 10 weekender, hvor vi typisk mødte ind kl. 04:30 (efter et koldt styrtebad). Dagen startede med 2½ times sadhana, og sluttede typisk ved 20:00 tiden. Det blev forventet at vi bar hvidt tøj, turban, spiste vegetarisk og afholdt os fra alkohol, og andre stimulanser. (indrømmet; jeg var vild med turban, sådan lidt Karen Blixen Divaagtigt, men Kundalini Yoga livsstilen blev aldrig min livsstil).⁠

Jeg kaldte os, De Hvide Tosser!⁠
⁠⁠
-og jeg elskede det!⁠

og følte mig samtidig ret fejlcastet - fordi jeg jo er noget af en livsnyder, der elsker god mad og vin, langsomme dovne morgner med kaffe på sengen og blid yin energi. ⁠

I starten af 2020 kom frem at Yogi Bhajan, founder af Kundalini Yoga, var en sand Devil In Disguise (fældet af me2 bølgen). ⁠

Var jeg overrasket?⁠

Ja, sgu. Og så alligevel... Der var SÅ mange elementer i Kundalini Yoga traditionen som jeg havde svært ved at sluge. ⁠

Dyrker jeg stadig Kundalini Yoga?⁠

JA!

Aldrig hverken før eller siden har jeg stødt på så effektiv en metode til at arbejde med energi.

Jeg elsker at aktivere og cirkulere min energi med den mere yang prægede yogaform. Men mit fokus har altid været, og vil fortsat være at mærke efter, slippe ambitionerne om "den perfekte yogakrop" og tilpasse øvelserne til netop min krop. ⁠

Du er din egen guru

Jeg starter altid min praksis med at chante:

Ong Namo, Guru Dew Namo

Det betyder.

Jeg forbinder mig til min indre visdom, jeg bøjer mig for min rejse fra mørke til lys.

Det er for mig essensen af Kundalini Yoga. Ikke at følge en en række dogmer som ikke giver mening for mig og mit liv, men at forbinde mig til min indre visdom og følge det som føles rigtigt for mig.

Tilbage er kun at sige;

Du er din egen guru!⁠

Nb. Billedet her er fra Randers Yogafestival 2019 hvor jeg havde fornøjelsen af at åbne festivallen med at undervise i Kundalini Yoga.

Jeg underviser i Kundalini Yoga, fri af dogmer, hver torsdag kl. 17:00-18:30 og nyt hold starter i uge 44.

Læs mere og book din plads her>>

Styrk din ryg med et kort program til hjemmebrug

Rygguiden

Jeg lavet en guide til dig, der har brug for ekstra motivation til at komme i gang. Guiden fokuserer på at styrke ryg og lænd, med enkle øvelser, du kan lave på bare 10 minutter.

Få Guiden Stærk Ryg Nu, får du de 5 øvelser jeg selv laver hver eneste morgen (mens jeg venter på at kaffen løber igennem)

 

Scroll to top